Bcp ocak temaları panayır, festival, fuar, müzik, yemek vb. Ben yemek konusunu seçtim.
Uzun yıllar önce oda arkadaşlarım nasıl olduysa benim olmadığım bir akşam anlaşıp internetten bir sürü yemek kitabı almışlar. Kocaman kocaman ansiklopediler, küçük resimli kitaplar. Nasıl karar vermişlerdi, arkasında nasıl bir hikaye vardı bilmiyorum. Beni nasıl unuttular o zaten muamma. Neyse hiç yemek kitabı almadım. Annemin yeşil bir yemek tarifi kitabı vardı. Bir kaç kez okumuştum. Ama ben kitaptan tarif yapamıyorum. Hala ara ara yemek dergilerini karıştırırım. Çok güzel farklı salata tarifleri oluyor. Ama ben yemek konusunda tam bir guru değilim mantığın tam kavrayamadım. Bazen çok güzel oluyor. Herkes bayılıp tarif istiyor. Bazen yenmiyor çöpe gidiyor.
Kitapla Tanışma Hikayem: Evde hiç yemek kitabı yoktu. Kütüphaneye gitmek gelmedi içimden. Bende e kitap sitesine yemek yazdım. Aslında okumak istediğim başka bir kitap vardı ama indiremedim. Bakarken İlhan Berk'in bu kitabını görünce heyecanlandım. Şiirlerini çok severim. Böyle bir kitabı olduğunu bilmiyordum.
Kitabın Konusu: İlhan Berk şiirsel üslubunu yer yer kullandığı bu kitabında Lokman Hekim çoğunlukta olmak üzere, çeşitli sağlıkçıların bitkiler hakkında verdiği bilgileri anlatıyor. Bazı yerlerde ilgili bitki ile şiirlere ve öykülere yer verilmiş.
Yorumum: Genel olarak kolay okunan bir kitaptı. Yazım dili sadeydi. Bilgiler ilginçti. Ama kaynak alıp ne kadar hayata geçirilir bu bilgiler emin değilim.
Bonus: Ntv radyo'da yayınlanan "Acı,Tatlı, Mayhoş" çok sevdiğim bir yemek kanalı. Düzenli olarak dinliyorum. Tarihi, kültürel anlamda yemeği, farklı tarifleri; yöresel tatları oldukça hoş bir dille anlatıyor. İlgisi olanlar bir göz atabilir.
Elma giren eve ayrılık girmez!
Ölüm, beni bahçemde lahana ekerken bulursa, öldüğüme değil de, işimi bitiremediğime yanarım.’ Montaigne
Ten için Teninin daima gül gibi kokmasını isteyen kimse, kuru kırmızı gül yaprağını alıp havanda un gibi döver ve bunu bir kutuya koyarak her banyodan sonra vücudu henüz terli iken sürerse, teni daima gül gibi olur. Her yıkanmadan sonra tekrarlamak lazımdır.
Sarmısak, soğan yiyen kimse ağzındaki kokuyu gidermek isterse, kuru kişniş (karakimyon güzel kokulu bir tohumdur) çiğnerse, koku derhal zail olur.
ilhan berk ve otlar hihi ilginçmiş. galiba bodrumda yaşıyormuş belki doğada öğrendi otlarııı :) oleeey yazmana sevindiiim :)
YanıtlaSilteşekkürler deep. bcp şubat konusu nedir? ayrıca bu yazıları toplayan biri var mı? diğer arkadaşların yazılarına ulaşamadım. sadece sayfadan sayfaya blogunda gördüm.
Silbcp şubat tema veya temalarını henüz seçmedik. bugünlerde seçeriz :) yazıları ben topluyorum. birkaç gün sonra aylık raporu yazarım. yüreğimin iklimi ve sayfadan sayfaya yazdı, sen yazdın, ben de bugün yazcam. dört olduk yani henüz. bikaç günde başkaları da yazar. bcp şubat teması için önerin veya önerilerin varsa söyle banaaa :)
Silyalnızlık, içsel dönüşüm aklıma geldi tema olarak. yazını bekliyorum heyecanla.
Silbak son yazııım :) tamam, yalnızlık, içsel dönüşüm de eklerizzz :)
Silİlhan Berk'in böyle bir kitabı olduğundan ben de bihaberdim ama şimdi okumak istedim :)
YanıtlaSilbu konuya benzer başka bir kitap okumuştum ama adını bir türlü hatırlayamadım. o benzer temada daha uzun ama şiirsel ve güzeldi.
Silson yazımda bcp var :)
YanıtlaSil