27 Temmuz 2019 Cumartesi

Mucizeleri Saymak

Özgün adı ile "couinting by 7s" Favori yayınevim Domingo yayınlarından çıktığını görünce birde kapağı da içimi ısıtınca hiç aklımda olmadığı halde aldım.Genelde alalede kitap alışverişlerindense araştırıp,inceleyip listeler yapıp listemdeki kitapları alıyorum.kitabın yazarı Holly Goldberg Sloan, Amerikalı bir film yönetmeni.Kitap Türkiyede pek rağbet göremese de New York Times'ın en çok satan romanlarından.
Konusu ise şöyle : Willow Chance 12 yaşında insanların hastalıklarına teşhis koymaya bayılan,kahverengi botlarını ve kırmızı tulumunu giyip bahçede çiçeklerle saatlerce vakit geçiren,7 rakamını takıntılı bir biçimde seven,ve okula içine kitaplar doldurduğu kırmızı valizini sürüp giden bir dahidir. Anne ve babasını kaybettiği bir trafik kazası ile yaşam bir anda değişiverir. Kitapta altını çizdiğim çok cümle vardı Ama nedense koca kitapta çok fazla ısındığım bir karakter yoktu.En çok hoşuma giden bölümler Willow'un basitçe ve önemsemeden yaptığı şeyler ve diğer insanların bundan olumlu bir şekilde etkilenmesiydi.Yer yer olağan durumlara Willow'un olağan dışı bakışıyla baktığımız oldu.Mesela dondurmanın üzerine dökülen çikolatanın sertleşmesini sağlayan şeyin balmumu olması gibi.Yada daha net bir şekilde söylemek gerekirse;yenebilir,gıda sınıfı parafin balmumu😊
kitabın dili sade ve yalın; ana tema klasik, kötü bir olaydan sonra normal hayata devam etmek.Yer yer olay kurgusu beni sıktı.Ama daha önce hiç İçinde dahi bir karekter olan bir kitap okumadığım için okumaya değerdi.Baba kitapların yanında küçük dostlarınıza kitap okumayı sevdirmek için alıp kütüphanenize koyabilirsiniz. ●Beklediğimiz şey nadiren qerçekleşir ,gerçekleşen beklemediklerimizdir. ●"Her birey kendi şahsına özel pek çok bileşenden oluşur. Bizler kusursuz olmayan genetik çorbalarız." ●Çenenizi tutabilmeniz akıllı olduğunuzun göstergesidir genellikle. İçgözlem,düşünme ve analiz gücü gerektirir. Çene çalarken bunu yapmaksa zordur.

2 yorum:

  1. Hoş tatlı bir kitaba benziyor. :) Algernon'a Çiçekler kitabını okumanı öneririm. Orada da buna benzer bir çocuk var ama konusu daha farklı. :)

    YanıtlaSil
  2. Ay cok merak ettim en kıza zamanda göz atacağım.

    YanıtlaSil