9 Ağustos 2020 Pazar

mektup arkadaşı nasıl bulunur?

merhaba!ruhunuza iyi gelecek mektup arkadaşlarını bulmanın bir kaç yolu

                                       


1-)Instagram
mektup arkadaşı bulmanın en etkin ve aktif yöntemlerden birisi instagram.hali hazırda kullanıdığınız hesabınızı kullanabilisiniz.yada mektuplarınızı paylaşabileceğiniz mektup arkadaşlarınızla iletişime geçeceğiniz ayrı bir penpal(ingilize kalem,mektup arkadaşı demek)hesabı açabilirsiniz.illaki gerek yok.tamamen isteğe bağlı.hesabınız hazırsa #lookingforpenpals #penpals #penpalswanted gibi gönderile bakabiliriniz.yada bu konuda yardımcı olmak için açılmış çok takipli hesapları takip edebilirsiniz.bu tür hesaplarda kısaca kendinizden bahseden bir dm atarsanız admin paylaşacak ve sizi kendine uygun görenler mesaj atacaktır.yahut siz paylaşılan hesaplardan kendinize uygun bir taneye mesaj atabilirsiniz.

en kolay ve en hızlı yol olmakla beraber size tavsiyem hesabında sürekli mektup paylaşan birine dönmemeniz çünkü bu mektupları öldürüyor ve işi yarışa döküyor.en iyisi bir arkadaş bulup iletişimi mektuplardan yapmak.

2-)postcrosing

benim en sevdiğim yöntem.bu sitede ayrıca bir yazıda bahsedeceğim.kısaca bilmeniz gereken şey kartpostallaşmak üzere kurulu bir sistem.ama dilerseniz mektup arkadaşı bulabilirsiniz.yapmanız gereken potcrosinge üye olmak mektup arkadaşı olmanızı istediğiniz kişiye mesaj atmak.dikkat etmeniz gereken şey o kişinin profilinde swap yazan bölümde yes yazması bu arkadaşlıklara açık olduğu anlamına gelir.bu bence mektup arkadaşı bulmak için en iyi yöntem.çünkü daha çok ülkeden daha çok insan var ve geneli sosyokültürel düzeyi yüksek koleksiyoner kişiler.postcrosingde bulduğum kişilerle kalıcı bir arkadaşlığımız oldu ve yüzeysel değildi.


3-)snailmail.com

yine postcrosing tarzı fakat sadece mektuplaşma üzerine kurulu bir site.
üye oluyorunuz ve bilgileriniz girip kaydoluyoruz.
bunlar benim kullandıklarım hepsinden memnun olmakla beraber en çok tercih ettiğim potcrosing.
alternatif olarak facebookta penpal world gibi gruplara üye olabilirsiniz.
yada ciddi anlamda mektuplaşmaya başlamadan mektuplaşma uygulamaları olan slowly,bottle gibi uygulamaları da deneyebilirsiniz
benden bu kadar o halde nice mektuplu günlereeee!

4 yorum:

  1. Slowly uygulamasını kullanmış önceden. Ama gerçek ele tutulur bir mektubumun olmasını çok istiyorum. Bi ara kesinlikle denicem :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler yaaa insta kısmını bilmiyodum. bu yazunı koyayım bloguma herkes öğrensiin :)

    YanıtlaSil
  3. dil geliştirmek isteyenler için büyük bir nimet gerçekten teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Ukrayna’da bir arkadaşım vardı, uzun süre mektuplaşmıştık . Güzel bir his, anlamı büyük :)

    YanıtlaSil