27 Şubat 2022 Pazar

Kış gitmeden

Ben hiçbir zaman kendi düşüncelerimin veya herhangi birisinin düşüncelerinin tartışılmaz ölçüde doğru olduğuna inanmıyorum. Her zaman yanılabilirim.
Tomris Uyar- Kitapla Direniş
Bu hafta oh ne güzel kış bitiyor ben hiç yatak döşek hasta olmadım diye sevinirken perşembe günü soğukta kaldım. Bir günde yağmura yakalandım derken hasta oldum. Hastalık belirtileri çıkmadan vitaminlerimi aldım. Çaylarımı içtim. Ama cuma günü çok zordu. Kendimi eve atar atmaz uyudum. Diğer gün saat 11 gibi davul seslerine uyandım. Öfkelenmedim ama o kadar gereksiz geldi ki. Eskiden kültürel bir adet gelirdi. Hoş karşılardım.  Hastaydım ve durmadan çalan davul sesleri kafamda yankılandı. Bu hafta kış geri geldi. Oh ne güzel cemreler düşüyor derken yağmurlar yeniden başladı. Hava kapalı olunca bahçeye çıkamıyoruz. Öyle olunca çocuklar enerjilerini yönetmekte çok zorlanıyor. Bu hafta bir tiyatro gösterisine gittik. Hayallerinin peşinden koşan hezarfen.
Bu Hafta savaş haberi ile iç dünyam bir sallandı. Geçen yaz Ukrayna'da bir iş bulmuştum. Bir arkadaşımın vesilesi ile. Derken bir şeyler oldu ve hevesim kaçtı. Şimdi orayı savaş ile anmak bir garip geliyor. Bilmiyorum. Bu konuda ne denir ne söylenir. İlk bir kaç gün durmadan haberleri son gelişmeleri dinledim. Fakat artık canıma tak etti. Ne bir şeyler yapabiliyorum. Ne de elimden bir şey geliyor. Yalnız akşam yatmadan önce bir twitter gündemine bakıyorum.

Kütüphaneden mesaj geldi. Kitapları teslim tarihini geciktirmişim diye. Anneme verdim. Annem babama vermiş. Dedim ki ne olursa olsun 3 kitap alın hepsini okurum. Babam kütüphaneyi gezmiş gezmiş sonunda Toprak ev adında bir kitaba karar vermiş. İşin garip yanı biri bana baban bir kitap seçecek dese bende muhtemelen bu diye o kitabı gösterirdim. İlginç bir kitap. Büyük buhran esnasında fakirlik çekmiş yaşamını aktivistlik yaparak geçirmiş bu adamın tek kitabı Toprak Ev. Yaşamı boyunca durmadan mektup yazması günlük tutması hoşuma gitti. Kitabın yalnız sunuş aşamasını okudum devamını daha okumadım. 
Vay canına Kış mevsimi de bitiyor. Garip hissediyorum.
Lütfen güzel bir bahar gelsin.
Birileri savaşı başlattığı gibi barışı başlatsın.
 
 

7 yorum:

  1. heey woody guthrie, önemli bir müzisyen yaaa, kitabını duymadıydım tişkir :) geçmiş olsun sanaa :) sen de hayallerinin peşinde git hezarfen gibiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir halk ozanı olduğu kitabın başında yazıyor. Müziklerini meral ettim ama daha bakamadım

      Sil
  2. Ukraynada olmamanız büyük şans doğrusu, oradaki insalar da kurtulur bu beladan umarim

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun Rabbim şifalar ihsan etsin
    Bende mahallede akşama kadar durmadan çalan davulculara sinir oluyorum abartıyoruz bazen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel temennileriniz için

      Sil
  4. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Savaşa karşı savaşmak ne güzel ne garip bir tabir. Ben çok sevdim.

    YanıtlaSil