29 Temmuz 2021 Perşembe

Bize acılarla dolu bir memleket vadetmediler

“Adalet uygulanmıyorsa, namussuzluk örtbas ediliyorsa ve inançlarını koruyan insanlar acı çekiyorsa, sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor peki?”
Böyleyken
Böyle oldu.
sepya meksika filmeleri gibi. Bahçemiz seramız,bahçedeki evimiz yandı. Ev ahşaptı. Kül olmuş hiç bir şey kalmamış geriye. Gece evlimizi(şehirdeki) tahliye ettik. Başımıza kül yağdı. Şu an hava hala kızıl. Gökyüzü duman dolu. Ama yangın söndürüldüğü için evimize girebildik. Şehirdeki evimiz sağlam. Yine de kapının önünde bir çanta hazır bekliyor. Gece çok kötüydü. Gündüz gittik baktık. Ağaçlar mahvolmuş, evler yanmış, yol kenarında yangın devam ediyor. Toprakla söndürebildiğimiz yerleri söndürdük. Yol boyunca irili ufaklı yangınlar var. Ama herkes canın malının derdinde. sanki üçüncü dünya ülkesi gibi. Kaotik bir ortam var. Asıl gece en  kötüsüydü. sirenler, anonslar köyden gelenlerin ağlamaları, hayvanların sesi. sokakta köylüler ağlıyordu.. Çıktık abim ağlayarak geldi. Her şey yandı kül oldu diye. Oturduk ağladık hep birlikte. Ben en çok ördeklere jessia,monica ve lolitaya ağladım. Babam onları alamamış birinin yeni yumurtadan yavrusu çıkmış. Gözümden yaşlar durmadan aktı. Öğlen bakmaya gittik. Ördeklerin hiç birine bir şey olmamış koskoca yer yanmış. Ama ördekler yavru ve yumurtalar dahil capcanlıydı. Annemle oturup ağladık. En çok o canlara korktuk. 
Şu an şehirde durum ne bilmiyoruz. Nere yanıyor nerde ne var. İnstagramdan takip ediyoruz. Resmi bir açıklama yok. Çoğu yerde itfaiye yok. Köylüler toprakla söndürmeye çalışıyor.
Bilmiyorum. sular yok.   Alakasız onlarca km ötede yangın çıkıyor. Şehir güvenli değil. Ama insan memleketini bırakıp nereye gider ki. Kendime hep sorardım şimdi de soruyorum. Kendi ülkemde bir savaş olağanüstü bir hal olsa bırakır mıydım diye? Bu kez soruyu sormadım Cevabı verdik hep beraber. Kimse gitmedi. Herkeson kıvılcıma kadar savundu. Köylere soğutma çalışmalarına yardıma gittik. Dünden beri uyanığım.
Her yer yandığı için itfaiyeler yetişemiyor yanıp gidiyor bir yerler. 
Oraları görünce o çaresizliği ve yalnızlığı hissedince ilk kez nefret ettim. Bu neyse ondan. Bu neyse ona sebep olanlardan. Bu neyse sebebinden. 
Biz iyiyiz. sevdiklerimiz iyi. Evi,iş yeri bahçesi yanan çok arkadaşım var. Burada metre kareye o kadar çok acı düşüyor ki size yazmak istedim.


 

10 yorum:

  1. çok çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın...

    YanıtlaSil
  2. Ülkenin her yerinden benzer haberler var.Sebep olanlar beter olsunlar demekten başka bir şey gelmiyor elden.Çaresizce izlemek acıtıyor insanı.Çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. of of çok çok geçmiş olsun yaa içimiz yandı valla.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun. 🙏🏻😔 Ne desem tarifsiz kalacak. Derin bir üzüntü içindeyim. Sabır diliyorum sizlere. Çok zor bir durum. Sabahtan beri sosyal medyadan fotoğraflar yağıyor içim parçalandı. Dualarımız sizlerle birlikte. İyi olmanıza ayrıca çok sevindim.
    4 farklı noktadan aynı anda yangının çıkması "tesadüfi" bir durum olamaz. Büyük ihtimalle insanlıktan nasibini almamış mahlukatlar hırsını ülkemin en güzel köşelerinden birinde doğayı ve hayvanları katlederek çıkarmaya çalışıyorlar. Çok yazık.
    Dilerim ki sebep olanlar yaktıkları kadar yanarlar.

    YanıtlaSil
  5. Çok zor bu yaşananlar, geçmişler olsun. :(

    YanıtlaSil
  6. Her şey yerine gelir er ya da geç ama işte nasıl geri gelir? Ah, bunca acı... Çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun, bende çok üzgünüm

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun, mesele bırakıp gitmek değil de bazen daha çok sorguluyor insan kendini "ne için kalmak" diye, sahip çıkılmak, birilerinin sorumluluk alması en azından bir iki yüz kızarması olmasın mı, olmuyor, bu kadar ahlak yoksunu nasıl olabildik biz ya :((

    YanıtlaSil