15 Ağustos 2019 Perşembe

IRKLAR ŞEHRİ SİDE

Side Manavgat'ın sınırları içerisinde yer alan bir yarım ada üzerine kurulu antik bir kent.ırklar ülkesi anlamına gelen Pamfilya'nın en önemli merkezlerinden biri.Apollon Tapınağı,Antik lima ,tapınaklar,hamamlar,sütunlarda çevrili caddelerle bir anda insanı Antik Yunana götürüyor.
Side narlar şehri demek.Yöreye özgü narları,sulu sulu mandinaları ve zeytin ağaçları ile Akdeniz'in bütün ruhunu kendisinde toplamış bir yer.kafelere oturup nar sularınızı yudumlayıp mavinin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz
Side  vakti zamanında çok büyük bir kültür ve ticaret şehri olsada Arap akınları,korsan saldırıları ve depremler ile ölü bir şehir haline gelmiş ve Ne Selçuklular ne Osmanlılar bu şehre yerleşmiş.Bundandır ki Osmanlı zamanından bir eser bulunmamakta.Side de Giritliler tarafından kurulmuş birde köy bulunmakta.Yani sahilde Antik side ,iç kesimlerde
ise gelişmiş bir Side sizleri bekliyor.
 Side çarşısında gezebilir hiç tatmadığınız tropikal tatları tadabilirsiniz.Esnaf cana yakın  her bir meyve hakkında bilgiler veriyorlar.
Minik Side Turumuz böyleydi.Akdeniz havası teneffüs etmek isteyenler buyrup gelebilirler.Esen kalın.

3 yorum:

  1. Side'nin narlar şehri olduğunu bilmiyordum. Resimleri de görünce gezip görmeyi çook istedim. İnşallah bir gün yolum düşer. :)

    YanıtlaSil
  2. Yaz için çok güzel bir paylaşım olmuş, fotoğraflardan deniz,kum,güneş üçlüsünün mutluluğu hissedilebiliyor. :)

    YanıtlaSil