19 Haziran 2019 Çarşamba

Kendine 1 iyilik yap

İyilik üzerine yazılmış bir kitap mı? O kapağın ucuzluğu da ne? Ilk bakışta kitabı görünce yapabileceğimiz muhtemel yorumlar böyle.kendine 1 iyilik yap kitabını bundan yıllar önce 7.sınıfın yazında okumuştum.O zaman ki baskısında oldukça naif çizimler,küçük iyilik tavsiyeleri vardı.Ben de bir heves yıllar sonra aklıma gelince hemen hem kendime hemde bir kaç(özel ders verdiğim öğrencilerim olmuştu)ögrencime aldım.Fakat kitabı alınca yıllar sonra sevdiği bir arkadaşını görüp değiştiğini görünce hissettiğimiz o üzüntüyü (keşke türkçede bunun karşılığı olan bir kelime olsa)hissetim.Eski çizimler yoktu.Ama yinede iyilik üzerine güzel hikayeler,alıntılar ve tavsiyeler vardı.Kitabı gelişme çağında ki genç dostlarınıza küçük kuzenlerinize alabilirsiniz.Ama tabi onlara hediye etmeden kendizde bir göz atın mutlaka.
Sonuçta iyilik kimimizin içinde bulunan parlak ve işlevsel bir cevherken kimikerimizde etrafı kömür kaplı bir elmas olabiliyor.Bu kömürü bazen bir söz,bazen bir hikaye,bazense başkasından gördüğümüz 1 iyilik çözüyor.En iyisi iyi olmak ve iyilik yapmaya devam etmek.Sonuçta insanlar o iyiliği haketmese de biz iyi bir insan olmayı hakediyoruz
Okuma tavsiyesi:10 ilâ 16 yaş arası çocuklarla (öğrenci olur,yeğen,komşu çocuğu olur)bir piknik örtüsü kapıp en yakın agaçlık alanda sesli okunabilir.Yanında taze sıkılmış portakal suyu enfes olacaktır.
Eğer güzel gözlerin olmasını istiyorsan, insanlara iyilikle bak, eğer saçların güzel olsun istiyorsan, bırak çocuklar ellerini geçirsin saçlarından, ince bir bedense isteğin, ekmeğini açlarla bölüş ve güzel dudaklara sahip olmak için sadece güzel sözler söyle... Audrey Hepburn Daima iyilerle ve iyi olmanız dileğiyle..

3 yorum:

  1. Son fotoğraftaki yer ne güzel öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya Manavgat ırmak yolu.Bende çok severim

      Sil
  2. Bol bol iyilikler yapabilmek dileğiyle öyleyse! ^-^

    YanıtlaSil