11 Haziran 2019 Salı

Mavinin En güzel tonu Salda Gölü

"İşim gücüm budur benim, Gökyüzünü boyarım her sabah, Hepiniz uykudayken. Uyanır bakarsınız ki mavi."
Orhan Veli hiç Salda gölüne gitmiş midir?Bilinmez.Ama insan Salda'ya gelince bu mısralar bi kuş gibi gelip omzuna konuveriyor.Ayrılıncaya kadar tatlı tatlı ötüyor. Biz yol üzerinde olduğundan dolayı uğradığımız için biraz mola verip yola devam ettik.Ne yenir ne yapılır bir fikrim yok.Biraz araştırma yaptım ve hayrete düştüm.
Mars severler toplanın!Elon Musk Bey lütfen şöyle buyurun!Ve sen orada ki Marsta torun torba koloni kuralım diyen Amca buyur.Burası Salda.Bu kadar şamatadan sonra gerçekten de Mars’ı merak edenin gitmesi gereken yerlerden biri Salda. Yüzey oluşumlarının benzerliği nedeniyle ‘Mars’ta Yaşam’ sorularının cevaplarını arayan bilim adamları için Salda, dünya üzerinde doğal laboratuvar olarak kullanılan iki yerden biri olma özelliği de taşıyor. Eh, diğeri de Kanada’nın kuzeyinde bir yer olunca, kızıl gezegeni merak edenlerin gidebileceği en yakın nokta da Yeşilova’nın Salda’sı haline geliyor.
Etrafta kamp yapacak alanda var.İster kaplumbağa gibi kendi çadırınızı taşıyın.İsterseniz de belediyenin çadırlarını kiralayın farketmez.Belediyenin çadırları 30 lira.Isterseniz Bungalov evlerde de kalabilirsiniz.Ücreti 75 lira.
Daha fazla bilgi edinmek isterseniz benim bu yazı içinde yararlandığım Jornavel sayfasına bakabilirsiniz.Seyahat blogları hakkında bir yazı yazmayı düşünüyorum.O zaman daha ayrıntılı bahsederim.O halde bir Orhan Veli ile bitirelim Gün olur, başıma kadar mavi; Gün olur başıma kadar güneş; Gün olur, deli gibi... Nice mavilere!Boydan boya maviyle dolmanız dileğiyle!Esen kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder