11 Haziran 2019 Salı

Nil Olmak Nasıldır?

Her gün oku. her şeyi oku. ağaç olmak nasıldır, van gogh olmak nasıldır, ikinci dünya savaşı'na katılmış olmak nasıldır? öğren. bir gün hepsi, bir yapboz gibi, birleşip sana inanılmaz gerçekleri gösterecek.
Kelebeğin Hayat sırları ilk baskısı ağustos 2015'te basılmış bir kitap. Nil Karaibrahimgil tam on dört senedir her pazartesi Hürriyet'in Kelebek ekinde köşe yazarlığı yapıyor.Kitapta bu köşe yazılarından oluşmuş.İlk bakışta klişeleşmiş kişisel gelişim kitabı gibi gözükse de hiç öyle değil.Hatta ekşi sözlük yazarları bile kitabı beğenmişler.Bilirsiniz kolay kolay bir şeyi övmezler.
" Gibi. Benim çok sıkıntılı olduğum bir dönemde karşıma çıkmıştı.Aslında migrostan hiç kitap almamıştım.Ama kitabı açtığımda ilk başta yazdığım söz denk gelmişti.Bende tamam dedim okuyayım acaba Nil olmak nasıldır? Bir kaç Arkadaşım da okudu herkes kendinden bir şeyler bulabilir.Internette Nil'in kendi sesinden seslendirmelerde mevcut.Özellikle "kendime sevgilerle " 17 yaşına dönebilseydim eğer diye başlayan çok güzel bir yazı.Kitabı almasanızda bir okuyun veyada dinleyin derim.Kitapta altını çizdiğim çok yer var bir kaçı şöyle;
O halde yaşam sırlarıyla dolu daha nice kelebeklere!Esen kalın.

1 yorum: