15 Haziran 2019 Cumartesi

Yeryüzünün kalbi

Yeryüzünün Kalbi Özgür Balpınar'ın ikinci kitabı.Birincisi "Göğü yere indirelim".Benim okuduğum ilk kitabıydı.
Peki konusu ne ?derseniz; Afrika’nın Mbuti Kabilesi’nden Türkiye’ye gelen bir çocuk Bamba. Uzun yolculuğu sonrasında birdenbire kendini ağaçsız ve çiçeksiz, betonların arasında buluyor. Bu ülkede çiçeklerin para karşılığında satıldığını, sebzelerin ve meyvelerin poşetlenip pazarlandığını, ağaçlarınsa şehirlerden çok uzak tepelere dikildiğini üzülerek fark ediyor. Bamba bir karar veriyor: Çevresindeki insanlara çoktandır unuttukları, sokakların neşesini, yeşilin kıymetini, hayvanların dostluğunu, paylaşmanın ve sevginin önemini hatırlatacak, farkında olmasalar da bütün güzelliklerin aslında her an onları çevrelediğini gösterecek. Tanıtım bülteninde yazan bu yazı oldukça güzel anlatmış.
Kitap cok fazla romantizmin etkisinde kalmış.Aynı Charles Dickens'ın kitaplarındaki gün.Havada uçan sinekle tabakta duran muzun bile bir sebebi var.Her şey o kadar anlamlı ve bir sebeten dolayı ki.Onun haricinde beni rahatsız eden başka bir şey olmadı.Ileride öğrencilerime tavsiye kitaplar verirken adını veririm.Öğretmen arkadaşların bi göz atması güzel olur.
.Son olarak kitap en çok sevdiğim mesaj şuydu "dünyayı degiştiremiyorsan eğer dünyanı değiştir ".İnandığında gri duvarlar bile rengarenk olur.
Bir parkta kuş cıvıltıları ve çocuklar sesleri eşliğinde okumanız tavsiyemdir.

4 yorum:

  1. İkisini de değiştirmek çok zor insanlar bırakmıyor ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yinede çabalamaya devam etmek en iyisi.Kelebek etkisini unutmamak gerek.Bir kelebeğin kanat çırpması kocaman bir fırtınaya sebeb olabilir.

      Sil
  2. Bu güzel bloğunu takibe aldım :) bana da beklerim. Yazmaya devam ett

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arsel teşekkürler!bende bloğuna göz atacağım.Yaşasın blog kardeşliği :)

      Sil